Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува на студенти от УНСС

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Университет за национално и световно стопанство (УНСС), катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ по покана на доц. д-р Борислав Арнаудов. На тема „Спедиция, логистика и високаефективност“ пред студентите говориха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“, Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика, и Стоян Стоянов – собственик на компания за спедициия, транспорт и логистика.

Събитието откри Биляна Панталеева, която разказа повече за идеята на инициатива „Бъдители“, за любовта към професията и навиците, които успешните хора изграждат, за да достигнат висока ефективност в личен и професионален план.

Стоян Стоянов, който за първи път бе гост-лектор на „Бъдители“ разказа за практическата дейност на архитекта на транспорта – спедитора. Той даде насоки на студентите как по-стойностно да се подготвят за тази професия. Изключително ценно за всички присъстващи бяха и съветите му за това как да разберат дали една компания е стабилна и развиваща се, за да се доверят да работят заедно с нея.

Явор Панталеев говори за смисъла от това младите хора да работят и да се развиват в България, като разказа повече и за интересната и ценна професия спедитор и логистик. Той сподели със студентите много казуси и примери от неговото работно ежедневие. Явор Панталеев не пропусна обстойно да обясни и смисъла от теорията, която учат в университета и как да я приложат в практиката.

В края на събитието благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ бе връчена на доц. д-р Борислав Арнаудов за идеята му да покани лекторите от благотворителната инициатива като още един начин да добави стойност в учебния процес на студентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *