PwC България с мащабна кампания в подкрепа на българските студенти

0

Водещата консултантска компания и работодател PwC България стартира мащабната кампания „Твоите 25 причини да избереш България“ в подкрепа на амбициозните български студенти. По повод 25-годишнината си в страната PwC България заедно с водещи компании партньори ще подкрепи 25 студенти с:

  • едногодишна стипендия
  • стаж в престижна компания
  • менторство 

 „Във връзка с годишнината ни взехме решение вместо да инвестираме пари в поредния бизнес коктейл да ги вложим в нещо много по-смислено и значимо – бъдещето на младите хора у нас. Чрез проекта „Твоите 25 причини да избереш България“ целим да мотивираме българските студенти да изберат България и да се развиват у нас, да им помогнем да натрупат ценен опит и да получат полезни знания и съвети за личностно и професионално развитие“, заяви Божидар Нейчев, Управляващ съдружник, PwC България.

Инициативата се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, който сподели: „За България е изключително важно да създава условия за своите млади хора, така че те да избират да живеят, работят и градят своето бъдеще тук, в своята страна. За мен преодоляването на демографската криза в България е и въпрос на подобряване на образованието, на икономическите и социални показатели, на качеството на живот. Това е кауза, около която трябва да се обединят както институциите, така и представителите на бизнеса, на неправителствения сектор и гражданското общество. Затова с удоволствие приех поканата да бъда патрон на инициативата на ПрайсуотърхаусКупърс “Твоите 25 причини да избереш България”, създаваща перспектива за обучение и престижна професионална реализация на български студенти.“

В конкурса могат да участват български студенти на възраст от 18 до 24 г., със силна мотивация да останат и да се развиват в България. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема „Моите 25 причини да избера България“. Срокът е 10 февруари 2018 г. Експертно жури от доказани бизнес лидери и експерти ще избере победителите.

Стипендията и стажът ще помогнат на победителите в конкурса да разширят знанията си и да придобият ценен опит в престижна компания у нас. Допълнително студентите ще имат изключителната възможност да се срещнат с ментори ─ представители на висшия мениджмънт на компанията, в която стажуват. Менторите ще споделят кариерния си опит и ще вдъхновят студентите да развият пълния си потенциал у нас.

Партньори на кампанията „Твоите 25 причини да избереш България“ са водещи български и международни компании, които развиват успешен бизнес в страната. Кампанията се осъществява и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. PwC България, със съдействието на компаниите партньори, ще осигури наградите за студентите и ще съдейства за успешното им кариерно и личностно развитие у нас.

Цялата информация за „Твоите 25 причини да избереш България“ е достъпна в официалния уебсайт на инициативата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *