IPT организира курс по интерактивен уеб дизайн с WordPress

0

001Intellectual Products & Technologies (IPT) стартира нов курс по интерактивен уеб дизайн с WordPress, HTML 5, CSS 3, jQuery и Twitter Bootstrap на 27 септември. Обучението е ориентирано към творчески личности с интерес към уеб разработката, без да изисква предварителен опит в тази област. Занятията ще се водят от Траян Илиев, преподавател с богат опит в провеждането на обучения за широк кръг участници – от начинаещи и студенти до фирмени екипи на международни софтуерни компании.

WordPress (WP) е модерна и лесна за използване платформа (CMS) за разработка на интерактивни уеб сайтове и блогове. Тя позволява на всеки да публикува и актуализира свой сайт без необходимост от технологични познания. Като стандартна функционалност са включени регистрация на потребители, коментари, рейтинги, RSS фийдове. Предлагат се множеството готови теми, които придават уникален външен вид на сайта и са лесни за персонализация. WP сайтът може да бъде разширен с допълнителни компоненти (plugins), които добавят функционалност като: филтриране на спам, оптимизация за търсачки (SEO), интернационализация, галерии и форуми, форми за обратна връзка и записване, както и подобрена навигация и връзки към социални мрежи.

Курсът обучава на практически умения за: начално инсталиране и настройване на платформата WordPressq, управление на съдържанието на сайта – страници, постове, снимки, тагове и категории, коментари и други, избор и инсталиране на полезни плъгини и готови теми, оптимизация за търсачки – SEO плъгини (All In One Seo Pack, WordPress SEO by Yoast, SEO Smart Links, SEO Friendly Images), sitemap, настройка на перманентни връзки и pretty URLs, оптимизация на ниво страница, оптимизация на скоростта на сайта – WP Super Cache/ W3 Total Cache, WordPress Social – добавяне на Google+/Facebook Like Box и бутони за споделяне в социалните мрежи на съдържанието, както и социални плъгини.

Втората част на курса запознава с основните уеб стандарти и технологии за разработка на уеб страници – HTML 5, CSS 3, JavaScript, които позволяват създаване на собствени теми и приспособяване на готови теми. Разглеждат се jQuery и Twitter Bootstrap библиотеки за бърза разработка на уеб сайтове с помощта на шаблони и готови JavaScript компоненти. Участниците ще могат да добавят: бутони и менюта, галерии и слайдери с рекламни съобщения, многоколонен layout, диалогови и таб панели, баджове и мултимедийни обекти. Изброените Bootstrap компоненти предоставят като готова функционалност възможността за адаптация на сайта според вида на устройството и резолюцията на екрана (responsive design).

IPT предлага обучения и цялостни образователни решения в областта на информационните технологии от създаването си през 2003 г. Повече информация е достъпна ТУК.

Още по темата:

IPT курс по програмиране с 11 % отстъпка за читателите на Uchi.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *