5 съвета за избор на дрехи на момичета

 

Училище и детската градина вече започнаха и ако още не сте се погрижили за гардероба на вашите малки момиченца е идеалното време да го направите. Може би вече сте установили, че през летните месеци вашата дъщеря е израснала с поне няколко сантиметра, а това означава нови панталони, рокли, клинове, якета, тениски, обувки…И преди да се втурнете на пазар за детски дрехи за момичета, вижте следващите няколко съвета, които ще ви бъдат от полза за изборът на тоалети, без значение дали става въпрос за ясла, градина или училище.

Разбира се, всяка майка иска момичето й да изглеждат сладко и неустоимо, но не винаги е необходимо да хвърляте куп пари за маркови дрешки, които ще може да носи само няколко месеца. Затова мислете по – скоро прагматично и не забравяйте, че това да деца и неминуемо ще има скъсани и изцапани рокли, тениски и панталони.

И така, какво да гледаме когато избираме детски дрехи за момичета.

  1. Изберете обща цветова схема.

Тъй като всички момичета изглеждат доста различни и имат различен цвят на кожата, неща, които приличат на едно, няма да изглеждат толкова добре на друго. Например синьо, бяло, червено са сравнително неутрални цветове и стоят добре както на по – светли, так аи на по-тъмни деца.

  1. Изберете тъкани, които ще издържат пране и носене.

Ако имате две момичета, мислете дългосрочни и ако изберете качествени тъкани, ще знаете, че по-малките ще могат да ги носят също. Търсете материи, които са устойчиви на петна, могат да издържат на много пране и чийто цветове ще запазят яркостта си.

  1. Изберете класически форми и шарки със забавни детайли.

Опитвайте се да не избирате прекалено модерни дрехи, за да не излизат бързо от мода. По – скоро търсете такива със забавни детайли, но не нещо необичайно.

  1. Бъдете наясно какво обичат да носят.

Ако детето ви е любител на полите, купувайте й. Но пък факта, че харесва да носи само панталони, не значи, че трябва да я лишавате от удобството на джинси и клинове. Днес има толкова голямо разнообразие на цветове, материи и модели, че няма как да не се харесат и на най-капризното момиче.

  1. Бъдете реалисти за какви поводи и време пазарувате.

Колкото и да харесвате вълнени пуловери или пък рокли с презрамки, бъдете реалисто по отношение на това, че все пак тези дрехи ще ги носят деца, а те често нямат усещането кога да облекат или съблекат даден слой дрехи. Затова пазарувайте сезонно – това означава да им давате дреха, която да не се налага да се преоблича в рамките на деня.  Така и те ще чувстват удобно, и вие ще бъдете спокойни, че вашето малко момиче е красиво, стилно, модерно и се чувства комфортно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *