10 талантливи учители ще представи МОН в национален ефир

0
10 талантливи учители ще представи МОН в национален ефир
10 талантливи учители ще представи МОН в национален ефир

Поредният любим български учител бе представен от Министерството на образованието и науката в ефира на БНТ1. Епизодът е част от съвместната кампания на ресорното ведомство и националната телевизия с името „Най-добрият учител, когото познавам”, показваща на обществото обичани преподаватели от цялата страна. Те обединяват усилията си за втора поредна година, целейки да популяризират професията, която изгражда ярките и талантливи личности на бъдещето.

Днес в „Денят започва с култура“ бе излъчен филмовият портрет на инж. Валентина Димитрова, която е старши учител по практическо обучение в Професионална гимназия по електротехника и технологии „Г.С.Раковски” в Стара Загора. Тя е възпитаник на същото учебно заведение, преподава в него вече над 19 години, а нейните уроци са слушали бивши и настоящи ръководители в родната енергетика.

„Днес учениците са безгрижни, жизнени и смели в мечтите си, колкото бяхме и ние, за съжаление не толкова амбициозни и упорити. Надявам се да се реализират толкова успешно, колкото многото завършили преди тях, да имат самочувствието на хора с професия, актуална, значима и с бъдеще“, посочва г-жа Димитрова.

Първият филм, част от благородната инициатива, разказа на зрителите за учителката по английски език Ивелина Пашова от Копривщица, а вторият портрет беше на Асен Асенов, музикален педагог от училището в тетевенското село Черни вит. Учениците на Асенов традиционно са носители на множество награди, а през 2016 г. той е удостоен с почетното отличие на просветното министерство “Неофит Рилски”.

Поредицата продължава всяка сряда в „Денят започва с култура“ по БНТ1. Екипът си е поставил за цел да покаже общо 10 съвременни будители от Варна, Стара Загора, Златица, София, Сливен, Пловдив, Първомай и Враца. Последният от филмите публиката ще може да види на 24 май в празничната програма на телевизията.

Вече излъчените ленти са достъпни онлайн на сайта на БНТ, МОН и в страницата на ведомството в социалната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *