Яна Табакова е големият победител в „Започни млад“ – Варна

0

Яна Табакова е големият победител в предприемаческото състезание „Започни млад“, което се проведе онлайн във Варна през миналия уикенд. За първото място се бориха десетки бизнес идеи, които достигнаха до финала на състезанието. Яна Табакова спечели първото място с бизнес идеята си за проект „Симбиоза, здраве и прогрес“. Проектът има за цел създаването на микро-екосистема от взаимодействащи си видове, добиването на суперхрани, етерични масла, мед и пчелни продукти, както и създаване на нови работни места и възможности за развитие на образователен туризъм. Освен признанието от жури и публика, победителката Яна Табакова получи награда от 1000 лева и едногодишна рубрика в сп. Български предприемач.

Наградата на публиката отиде при Димо Йорданов и неговата игра, която дава възможност на участниците да печелят допълнителен доход, докато прекарват време в играта и се забавляват. Чрез блокчейн технологии игралните токени имат истинска стойност, свързана с криптовалута. По този начин Димо Йорданов очаква, че ще има сериозен принос в развитието на блокчейн технологиите в България.

Представянето на проектите беше гледано от стотици зрители онлайн, които подкрепяха своите фаворити, а най-активните от тях получиха и награди – специални тениски „Започни млад“ и книгата „Как да стартираш собствен бизнес без капитал“. Победителите в изданието на „Започни млад“ във Варна спечелиха рубрика в сп. „Български предприемач“, а всички финалисти  могат да продължат обучението си в стартъп програмата BASE, където в следващите три месеца ще получат много допълнителни нови знания, контакти и ще могат да направят бизнес план за идеите си.

Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.

Основни партньори на всички издания на „Започни млад“ са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE,  Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Партньорите, които подкрепят събитието са V&P Residence club, PLEGGI, Нов Дом 1, Smarty Universe, Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), AndyVil, PR агенция STEAM и ECOM Solutions.

Сред членовете на журито в „Започни млад“ във Варна са Даниeл Павлов от РУ „Ангел Кънчев“, Marc de Turck, Данаил Пенев от Tracking bg, Никола Петров от „Литиум“ ООД, Биляна Павлова от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Стела Иванова – главен продуктов директор на myPOS, Емил Йонидов от Uni State Broker и Борислава Киркова от The Alpha Group.

Менторите, които ще подкрепят предприемачите са Мирослав Ангелов от MKA Finance, Светослав Романов от Clean Water, Явор Въртинков от 1 ГАЗ, Галин Димитров от East Accelerator, Павел Павлов от BEM.BG, Чави Вияреал от BCA, Теодора Лишева от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Виолета Желева от Ваканция М, Здравко Донков от Smartity, Мария Цветкова от Gene Keys и Кристина Михайлова от Swiss Education Group.

През тази година най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“ ще има седем големи издания. Предприемачите от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Стара Загора ще имат възможност да получат подкрепа за реализация на идеите си, да си спечелят много награди и да получат достъп до специализирани практически обучения.

Повече информация за „Започни млад“:

„Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески съзтезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

„Започни млад“ се организира по инициатива на Фондация „Започни млад“ и списание „Български предприемач“.

Допълнителна информация можете да откриете на адрес: https://www.bem.bg/startyoung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *