Церемонията „Новатори в образованието“ 2017 ще се състои в Литературен клуб „Перото” в НДК

През юни стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017, която има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование. Това е четвъртото поредно издание на „Новатори в образованието“, като тази година организатор е образователната организация ERP Academy. Амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи,технологични решения, както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

Победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ ще бъдат обявени на официално събитие, което ще се проведе на 8-и ноември (сряда) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

„За Национален дворец на културата партньорството с „Новатори в образованието” е важно, защото вярваме, че доброто и иновативно образование е ключов фактор за развитие на културната среда и културните публики в България. Литературен клуб „Перото” е домакин през последната година на все повече събития, насочени към младежка аудитория. За целта се стремим да привличаме и повече партньори с активна гражданска позиция, ангажирани с реализиране на позитивната промяна в различни сфери на обществения и културен живот“, споделя Ия Петкова, ръководител на направление „Стратегическо развитие, маркетинг и реклама и продуцентска дейност“ на НДК.

Номинации в класацията „Новатори в образованието“ 2017 получиха повече от 50 проекта, които бяха разпределени в категориите Деца, Училища, Университети, Обучения и Благотворителност, както и награда на публиката, която беше безапелационно спечелена от Ангел Ангелов – преподавател по информационни технологии в СУ “Сава Доброплодни” – Шумен.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg

„Новатори в образованието“ 2017 се осъществява със съдействието на ERP Academy, ERP.BG и AVS Agency. Партньори на класацията са Национален дворец на културата (НДК), Литературен клуб „Перото“, Българска асоциация по информационни технологии(БАИТ),Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Мусала Софт, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди,сп. Enterprise, Uchi.bg,B2bmedia.bg,Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *