Училище Акатамус представя иновативната си учебна програма в БТА

На 15 юни (сряда) от 11:00 часа в БТА ще се проведе пресконференция, по време на която ще бъдат представени екипът и учебната програма на професионалната гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“.

„Акатамус“, или академия за театър, музика и слово е първото по рода си учебно заведение, което предоставя високо ниво на общообразователна подготовка по всички изисквания на Министерството на образованието и науката, както и специализирана, професионална програма в областта на музиката и театъра. Вокални и музикални педагози, актьори, режисьори, хореографи, сценаристи, писатели и журналисти ще споделят опита и знанията си в това ново академично пространство, където творчеството се превръща в образование, а учебната стая – в сцена.

Основател и идеолог на професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“ е Юлия Аткова, която притежава над 40 годишен опит в областта на българското образование и 25 години практика като директор на учебно заведение. Директор на катедра „Актьорско майсторство“ в „Акатамус“ е режисьорът Антон Радославов. Катедра „Поп и джаз пеене“ е поверена на Даниела Станкова – академичен музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Сред членовете на специално учредения творчески съвет са актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев – един от най-популярните млади влогъри и режисьори.

През новата учебна година гимназията ще стартира с прием за 8 и 9 клас в две основни паралелки: по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”, а приемните изпити ще се състоят от 25 до 29 юни в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *