Теодора Савчева и Диляна Джамбазова са големите победители в „Започни млад“ в Бургас

0

В началото на април се проведе състезанието за предприемачески идеи „Започни млад“ в Бургас, като то беше за първи път в хибриден формат. В залата на живо над 80 човека проследиха голямата надпревара, а онлайн зрителите бяха стотици.

Големите победители в състезанието в Бургас са Теодора Савчева и Диляна Джамбазова с проекта Healthy & Tasty. Чрез него те ще дадат здравословна алтернатива на бързите храни за всички хора, които искат да се грижат по-добре за здравето си. Тяхната идея предвижда и призива за опазване на околната среда, като храните, които ще предлагат ще бъдат в екосъобразни съдове.

Проф. д-р Сотир Сотиров – заместник-ректор по международно сътрудничество и СДК към Университет Проф. д-р Асен Златаров и Тодор Йосифов – докторант към Бургаски свободен университет обявиха победителите и раздадоха наградите, а списание „Български предприемач“ подари рекламна рубрика за проекта „Културен мост“ на учениците от Гимназия за чужди езици „Васил Левски“, които спечелиха наградата на публиката. Всички лидери на екипи получиха и специален подарък – наръчник за изграждане на първо впечатление с автор Ива Попова.

Наградите не спират дотук – партньорите на „Започни млад“ от My POS подариха пос терминал с дигитални пос бележки за пестене на хартия на победителите, Lithium Ltd. награди с почистващи препарати на стойност 600 лв. проекта за почистваща фирма на Борис Самаров „Tip Top“, Smarty Kids дадоха като награда изработка на уебсайт и приложение за проекта на Христо Георгиев „Sunreserve“, а „Чиста вода България“ предостави система за филтрация на вода за търговския обект на победителите, като от компанията направиха и предложение за работа на екипа на проекта „Извор“. Всички финалисти ще имат и възможността да продължат обучението си в стартъп програмата BASE, където в следващите три месеца ще получат много допълнителни нови знания, контакти и ще могат да направят бизнес план за идеите си.

Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.

Съорганизатор на „Започни млад“ в Бургас е Община Бургас, а основни партньори на всички издания са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE,  Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Членовете на журито на „Започни млад“ в Бургас са Никола Петров от „Литиум“ ООД,  Marck de Turck, Светослав Романов от Clean water, Биляна Житарова – част от Сороптимист Интернешънъл и изпълнителен директор на фондация ЕКИП, доц. Даниeл Павлов от РУ „Ангел Кънчев“, Борислава Киркова от Alpha Group Bulgaria и Иван Гаврилов – общински съветник в Община Бургас, предедател на Комисия за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на Община Бургас.

Партньорите, които подкрепят събитието в Бургас са V&P Residence club, PLEGGI, Нов Дом 1, Smarty Universe, Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), AndyVil, PR агенция STEAM и ECOM Solutions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *