Телерик Академия стартира нова програма със сертификат за 6 месеца

0

Телерик Академия – водещата образователна организация, която разширява и надгражда традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии, обяви днес, че стартира Telerik Academy Alpha – нова иновативна програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с продължителност само 6 месеца, на края на която успешно завършилите курсисти ще получат сертификат.

Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически умения и да започнат работа в ИТ индустрията с летящ старт.

Telerik Academy Alpha е една от първите ключови иновации, която Телерик Академия въвежда след отделянето си като независима организация. С изцяло нов метод на преподаване и учене, Академията съкращава от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение. Базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване, тя ще помогне на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на програмирането, както в
традиционната програма, но по-бързо и ефективно.

Кандидатстване до 7 юни

Приемът в пилотното обучение ще бъде изключително конкурентен, като само 25 курсисти ще могат да вземат участие. Процесът по кандидатстване включва три етапа. Първият е подаване на CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно издържалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език.

Изисквания към кандидатите

Кандидатите е необходимо да притежават базови познания по програмиране със C#, да бъдат готови да се фокусират изцяло върху обучението си през следващите 6 месеца и да искат да започнат работа в софтуерната индустрия. Предишен професионален опит в областта не е необходим.

Програмата е интензивна и изисква задължително присъствено участие. Курсистите ще разполагат с една седмица почивка след всеки пет седмици обучение.

Старт на 26 юни

Програмата започва на 26 юни и ще се провежда присъствено всеки ден от работната седмица в трейнинг центъра на Телерик Академия в ж.к. Младост. Основен фокус на Telerik Academy Alpha ще бъде работата по реални проекти както индивидуално, така и в екип, и персоналният подход на обучение, съобразен с нуждите на всеки курсист.

Традиционният лекционен формат ще бъде заменен с интерактивен, персонализиран подход, в който трейнърите ще влязат и в ролята на ментори на участниците. Обучението включва също теми отвъд програмирането, които ще подпомогнат развитието на личностните и поведенческите умения на курсистите и тяхното предприемаческо мислене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *