Телерик Академия пуска нова обучителна програма с Java

0

 Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери и професионалисти, обяви днес, че в отговор на нуждите на ИТ индустрията в България за първи път ще организира шестмесечна обучителна програма с фокус върху програмния език Java. Процесът по кандидатстване за Telerik Academy Alpha ще бъде отворен на 3-ти януари, а материали за подготовка за входния изпит вече са достъпни на сайта на Академията.

Новото издание на Telerik Academy Alpha ще се проведе в периода март – септември 2018 г. Желаещите е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо в началото на януари и да преминат успешно входен изпит по основи на програмирането с Java. Междувременно те разполагат с близо 3 месеца и безплатен достъп до библиотека от учебни ресурси с нарастваща трудност, включващи практически задачи, примери и разяснения, за да се подготвят за изпита.

Програмата цели да адресира нуждата от специалисти със задълбочени умения по Java в българския ИТ сектор, с който Телерик Академия си партнира. Java е един от най-използваните езици за програмиране както в България, така и в глобален мащаб. Той позволява разработката на приложения за почти всички видове платформи – от мобилни, уеб и десктоп, до IoT устройства, което осигурява разнообразие от възможности за кариерна реализация и развитие.

В рамките на обучението в Telerik Academy Alpha участниците, менторирани от опитните трейнъри на Академията и специалисти от бизнеса, получават необходимите технологични знания и практически умения за бърз кариерен старт в ИТ индустрията. Успоредно с това курсистите развиват своите личностни и комуникационни умения, работейки в екип и индивидуално в среда и по проекти, близки до реалните.

„Като се базираме на дългогодишния ни опит в подготовката на софтуерни специалисти, доказала своето качество и предимства пред учащите и бизнеса, и следвайки водещите тенденции в индустрията, поетапно разширяваме набора от технологии и теми, които обхващаме. Програмата с фокус върху Java, която е първата стъпка в тази посока, е резултат от разговорите през последната година с бизнеса в България и е в отговор на анализа на техните нужди“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Над 4800 души са се обучавали присъствено в професионалните програми на Телерик Академия от старта на организацията през 2009 г. Според проучване сред завършилите до 2016 г. курсисти, 97% работят в софтуерната индустрия, като седемдесет на сто започват работа до 2 месеца от края на обучението си. Близо 70% достигат следващото ниво в кариерното си развитие в рамките на първата година на работа.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *