Словенско-българска обучителна програма за предприемачи набира кандидати

GMP Student SessionsМеждународното училище по мениджмънт в Блед, Словения – IEDC и българският The Business Institute стартират съвместна обучителна програма в подкрепа на българските мениджъри и предприемачи. Програмата по General Management цели да помогне на бизнес лидери на средно и високо ниво да бъдат по-успешни в своята работа като им предостави достъпно мениджмънт обучение в едновременно локална и международна среда от преподаватели и участници. Програмата прилага успешните глобални практики и знания в контекса на локалния пазар и особености. Преподавателите в програмата са бизнес практици с дългогодишен опит както в бизнеса, така и в университети в САЩ, Канада, Германия, Китай и Великобритания.

„Опитът в реалния бизнес е безценен. В един момент обаче, това той да бъде структуриран и надграден дава нов тласък на развитие! Програмата цели по практичен начин да подкрепи този процес, предоставяйки обучение на световно ниво“, коментира Светлан Станоев, основател на The Business Institute.

General Management програмата е интензивно 5-седмично обучение в България и Словения, което включва 8 предмета, разделени в два модула, както и самостоятелен бизнес проект.
Знанията, които участниците получават в рамките на обучението са свързани със собственото им развитие като лидери и развитието на компанията като бизнес и включват теми като:

мениджмънт на промяната;
лидерство и комуникационни умения;
създаване и преоткриване на конкуретни предимства;
измерване на организационното представяне;
стратегически проектен мениджмънт.

Основна част от обучението е и самостоятелният проект, който дава възможност на участниците да разрешат собствено управленско или организационно предизвикателство, възползвайки се от менторството на преподавателите и гост-лекторите в програмата, както и от идеите и подкрепата на своите колеги. General Management програмата е практически насочена и включва работа по казуси, участие в дискусии и бизнес симулации, както и водене на презентации.

Процесът на кандидатстване включва представяне на професионална автобиография и интервю с екипа на програмата, а крайният срок за кандидатстване е 1 май 2016г. Повече информация може да се получи на сайта на програмата.

По повод старта на програмата на 6 април в България идва и зам.декана на словенския IEDC, д-р Иън Съдърланд, който ще направи безплатна демо работилница на тема „Иновации и креативност в корпоративна среда“. Участниците ще разберат повече за възможностите и границите на иновацията и креативността като нейн основен двигател, както и ще създадат и приложат рамка за изследване какво прави една иновация успешна в днешния динамичен свят.

Събитието е безплатно, но с ограничени места. Желаещите могат да се запишат с изпращане на линк към LinkedIn профил или автобиография, изпратени до office@thebusinessinstitute.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *