Силен интерес към книги на български автори на щанда на издателство РИВА по време на панаира на книгата

0

Тази година по време на Софийския международен панаир на книгата, който се проведе в Националния дворец на културата (НДК), на щанда на издателство РИВА беше регистриран най-голям интерес към български автори.

Заглавията, които влизат в ТОП 3 на най-продаваните книги са „Спомнена София“ на Тони Николов и „Нашите празници“ и „Букварко“ на Ангелина Жекова. Сред най-търсенити книги са още „Кратка история на бъдещето“ на Жак Атали и „Котката и градът“ на Ник Брадли.

Издателство РИВА е едно от първите частни издателства в България. Неговата тематична програма е ориентирана към историята, философията, обществените науки, художествената литература от български и чуждестранни автори, гръцката и латинската епиграфика, музикологията. През годините РИВА подкрепя българските писатели и издава редица книги на различни автори като Борис Христов, Любомир Канов, Чавдар Ценов, Ицко Финци, Рада Александрова, Деян Енев, Евелина Йекер, Иван Теофилов и други.

Издателство РИВА има самостоятелни участия на Международния панаир на книгата във Франкфурт по специална покана от страна на неговите организатори. Издателството осъществява проекти с подкрепата на Националния център за книгата, Центъра за театър и Национален фонд „Култура“ към българското Министерство на културата, програма „Витоша“ към Посолството на Франция в България, Американския институт, Министерството на културата на Франция, Министерството на културата на Испания, Министерството на културата на Италия, Федералното министерство за образование, култура и изкуство на Република Австрия, Министерството на културата и туризма на Република Турция, I L E – Дъблин, Ирландия, фондация „Унгарска книга“, Будапеща, Японската фондация.

Издателство РИВА има дългогодишен опит в издаването на учебна литература с учебници и учебни помагала по български език, математика, музика, изобразително изкуство, за час на класа и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *