Силен интерес към книги на български автори на щанда на издателство РИВА по време на панаира на книгата

Тази година по време на Софийския международен панаир на книгата, който се проведе в Националния дворец на културата (НДК), на щанда на издателство РИВА беше регистриран най-голям интерес към български автори.

Заглавията, които влизат в ТОП 3 на най-продаваните книги са „Спомнена София“ на Тони Николов и „Нашите празници“ и „Букварко“ на Ангелина Жекова. Сред най-търсенити книги са още „Кратка история на бъдещето“ на Жак Атали и „Котката и градът“ на Ник Брадли.

Издателство РИВА е едно от първите частни издателства в България. Неговата тематична програма е ориентирана към историята, философията, обществените науки, художествената литература от български и чуждестранни автори, гръцката и латинската епиграфика, музикологията. През годините РИВА подкрепя българските писатели и издава редица книги на различни автори като Борис Христов, Любомир Канов, Чавдар Ценов, Ицко Финци, Рада Александрова, Деян Енев, Евелина Йекер, Иван Теофилов и други.

Издателство РИВА има самостоятелни участия на Международния панаир на книгата във Франкфурт по специална покана от страна на неговите организатори. Издателството осъществява проекти с подкрепата на Националния център за книгата, Центъра за театър и Национален фонд „Култура“ към българското Министерство на културата, програма „Витоша“ към Посолството на Франция в България, Американския институт, Министерството на културата на Франция, Министерството на културата на Испания, Министерството на културата на Италия, Федералното министерство за образование, култура и изкуство на Република Австрия, Министерството на културата и туризма на Република Турция, I L E – Дъблин, Ирландия, фондация „Унгарска книга“, Будапеща, Японската фондация.

Издателство РИВА има дългогодишен опит в издаването на учебна литература с учебници и учебни помагала по български език, математика, музика, изобразително изкуство, за час на класа и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *