Романът „Как да отвличаш богаташи“ ни показва другото лице на Индия

На 21 февруари в България ще бъде издаден романът „Как да отвличаш богаташи“ на автора Рахул Райна – книга, която е на път да се превърне в един от новите световни бестселъри.

В „Как да отвличаш богаташи“ е представена историята на брилянтния, но беден индиец Рамеш Кумар, който израства, работейки на щанда за чай на баща си в Делхи. След това той успява да изкарва прилични доходи като се явява на изпитите вместо синовете на индийския елит – ситуация, която се усложнява, когато един от клиентите му, сладкият, но нещастен осемнадесетгодишен Руди Саксена, се класира на първо място от всички в Индия, благодарение на него.

Рамеш вижда възможност – може би дори задължение и иска да спечели пари от превърналия се в най-новата знаменитост Руди, без да знае, че ролята му в телевизионно шоу ще доведе до неочаквана любов, последвана от много неприятности, когато и двамата млади мъже са отвлечени.  Но Рамеш успява надхитри престъпниците, които са ги отвлекли, обръщайки играта и сам се превръща в похитител.

Докато води Руди през лабиринт от големи и малки престъпления, тяхното шеметно пътуване разкрива Индия в цялата й сложност, красота и мизерия, преминаваща от долните стъпала към кръговете на свръхбогатите и навсякъде между тях.

„Как да отвличаш богаташи“ идва при българските читатели, благодарение на издателство РИВА. Това е дебютната книга на автора Рахул Райна. Той разделя времето си между Оксфорд и Делхи. Рахул е само на двадесет и седем години, но вече управлява собствена стартираща компания в Англия, подпомага благотворителни организации и преподава английски език на деца в Индия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *