Първият шампион от региона на Враца в историята на „Купата на Coca-Cola” е вече ясен

0

RadostTodorova & NedkoТази събота (22-ри април) Враца за първи път беше домакин на училищното първенство по футбол „Купата на Coca-Cola”. Официалното начало на полуфиналите беше поставено от кмета на града Калин Каменов, а общо 14 отбора от региона се впуснаха в мачовете.

След вълнуваща битка на терена, стана ясен отборът от региона, който се класира за големия финал на шампионата. Това е отборът на СУ „Васил Левски“, (гр. Кула), който показа впечатляващи умения на футболното игрище. Второто място зае отборът на ПМПГ „Св. Климент Охридски“ (Монтана), а третото място си поделиха СУ „Христо Ботев“ и ППМГ „Академик Иван Ценов“ (Враца), чийто отбор получи и приза за честна игра. Сред участниците в четиринадесетте отбора се отличи Ивайло Тодоров от СОУ “Христо Ботев”, който спечели приза за най-красив гол.

За първи път в историята на турнира беше разигран и мач между отбори, съставени изцяло от девойки. Демонстративното разиграване беше между отборите на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ (с. Селановци) и СОУ „Христо Ботев“ (Враца), а момичетата показаха страхотни футболни умения.

Освен интригуващите футболни съревнования, съботният ден беше изпълнен с множество игри и забавления за поддръжниците на отборите. В тях се включи лъчезарната Радост Тодорова (част от звездния отбор „Играчи FC”), която се завърна в родния си град Враца, за да подкрепи състезаващите се тимове.

Футболната магия във Враца завладя и любителите на виртуалната версия на играта – специален FIFA турнир, с участието на едни от най-добри български играчи – Станислав WickyBG Чакъров и Перси Army, съпътстваше полуфинала на първенството в града.

Следващите футболни срещи през април ще бъдат в Бургас – на 29-ти (Спортен център „Изгрев”) и Стара Загора – 30-ти (Стадион „Берое”). През май и юни първенството ще обиколи още четири града: Велико Търново, Варна, София и Русе, а големият финал ще бъде в Русе между 9-11 юни.

Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на https://kupata.bg/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *