Предприемаческото състезание „Започни млад“ със специално издание в Бургас

На 1 април ще се проведе следващото издание на най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“, което подпомага млади и начинаещи ентусиасти да реализират своите бизнес идеи. Новото издание на състезанието е насочено към настоящи и бъдещи предприемачи от Бургас и ще се проведе  в експозиционен център „Флора“, Зала 2, като за първи път събитието ще бъде в хибриден формат.

„Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и са в състояние да си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от предприемачи. Уикендът е съсредоточен около действия, иновации и образование.

Независимо дали участниците търсят обратна връзка за идея, съосновател, специфични набори от умения или екип, който да им помогне да изпълнят проекта си, „Започни млад“ (Start Young) е идеалната среда, в която да тестват идеята си и да направят първите стъпки към стартирането на собственото си начинание.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си.

Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.

Съорганизатор на „Започни млад“ в Бургас е Община Бургас, а основни партньори на всички издания са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE,  Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Членовете на журито на „Започни млад“ в Бургас са Никола Петров от „Литиум“ ООД,  Marck de Turck, Светослав Романов от Clean water, Биляна Житарова – част от Сороптимист Интернешънъл и изпълнителен директор на фондация ЕКИП, доц. Даниeл Павлов от РУ „Ангел Кънчев“, Борислава Киркова от Alpha Group Bulgaria и Иван Гаврилов – общински съветник в Община Бургас, председател на Комисия за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на Община Бургас.

Партньорите, които подкрепят събитието в Бургас и ще раздадат специални награди на участниците са V&P Residence club, PLEGGI, Нов Дом 1, Smarty Universe, Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), AndyVil, PR агенция STEAM и ECOM Solutions.

За повече информация и регистрация за събитието „Започни млад“ в Бургас: https://www.bem.bg/event-details/start-young-burgas2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *