За втора поредна година Иновейшън Стартър Бокс и Нов български университет организират, съвместно, Академия за иновации в България, която е достъпна безплатно за студенти от висшите училища.

В рамките на четири основни панела в Академията ще се говори за „Креативност”, “Иновации и технологии” „Иновативни продукти и услуги” и „Социални иновации” и ще се търсят многото лица на иновациите в различни сектори, през погледа на най-успешните компании.

Академията тази година ще открие един от миналогодишните лектори, за когото иновациите са от огромно значение – Ираван Хира, генерален директор на HP Bulgaria.

Освен него, лектори ще бъдат основателите и криейтив директорите на едни от най-успешните рекламни агенции на българския пазар, като The Smarts, Oglilvy, New Moment New Ideas и др. Ще се включат отново и представители на бизнеса, чиито компании са доказателство за това, че и в България се правят изобретения и иновации, които са глобално признати.

И да не забравим: за да приложим знанията на практика, вторият ден на Академията ще бъде изцяло посветен на workshop върху „Социални иновации”, воден от фасилитатори от екипа на Innovation Starter Box, първата частна компания в България, която организира обучения и консултантски програми в областта на иновациите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *