Отличиха „Новатори в образованието“ 2017 в Литературен клуб „Перото” – НДК

Класацията има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование

„Новатори в образованието“ 2017 предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна
в сферата на образованието

На 8-ми ноември в литературен клуб „Перото“ – НДК се състоя официална церемония, на която бяха обявени победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ 2017, в която участваха над 50 проекта в сферата на образованието. Организатор на класацията тази година е ERP Academy, а амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи,технологични решения,както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

Тази година участниците в класацията „Новатори в образованието“ бяха разделени в пет категории, които бяха оценявани от жури, като беше определена и категория „Награда на публиката“, в която всеки желаещ имаше възможност да гласува за своите фаворити. Събитието започна с представяне на „Новатори в образованието“ от водещия Недко Минков, както и обръщение към участниците и гостите от доц. д-р Наталия Футекова – председател на журито на класацията „Новатори в образованието“ 2017 и основател на образователната организация ERP Academy.

Големите победители в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ са Станимира Христова с проекта „Learning English is Fun!“, образователната платформа Daskal.eu, проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”,СофтУни и Хакатон – Бургас. Наградата на публиката бе безапелационно спечелена от Ангел Ангелов – преподавател по информационни технологии в СУ “Сава Доброплодни” – Шумен, а специалната награда на Мусала Софт получи проект „Енвижън”. Победителите бяха отличени от доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy, Ия Петкова – ръководител на направление „Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност“ на НДК, Огнян Траянов – председателна управителния съвет на БАИТ, Надя Маринова – управляващ мениджър и съосновател на b2b Media, Цвети Георгиева – пиар и радиоводещ в радио Fresh!, Десислава Василева – пиар и медиен експерт, Велислав Русев – главен редактор на сп. Бизнес клуб, Даниел Димитров – издателна сп. Бизнес лейди и сп. България бизнес ревю, проф. Сотир Сотиров – от името на Индустриален и логистичен парк – Бургас и Надя Гогова – управляващпартньор на сп. ENTERPRISE.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Класиране на участниците по категории:

Категория „Деца“:

 1. Стамена Христова, Learning English is Fun!
 2. Кубче „Трансформърс“ –Виолета Панайотова и Катя Ганчева
 3. Петя Данева, “Академия на знанието” във Варна

Категория „Училища“:

 1. Daskal.eu
 2. Голямото приключение “ОТ МЕН ЗАВИСИ” и Емилиян Кадийски – Враца Софтуер Общество
 3. Станимира Христова – “Местенцето” и “Игрици.БГ”

Категория „Университети“:

 1. Проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”, проект на Фондация „Заедно в час“, Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”
 2. Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
 3. Магистърска програма „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“

Категория „Обучения“:

 1. СофтУни
 2. Дарин Маджаров, Уча.се
 3. Университет за деца и Академия Телерик

Категория „Благотворителност“:

 1. Хакатон – Бургас
 2. Благотворителна инициатива „Бъдители“
 3. LoveGuide

Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg

„Новатори в образованието“ 2017 се осъществява със съдействието на ERPAcademy, ERP.BGи AVSAgency. Партньори на класацията са Национален дворец на културата (НДК), Литературен клуб „Перото“, Българска асоциация по информационни технологии(БАИТ),Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Мусала Софт, Индустриален и логистичен парк – Бургас,Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди,сп. Enterprise, Uchi.bg,B2bmedia.bg,Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *