Новата гимназия „Акатамус“ обяви приема за първите паралелки по театрални и музикални изкуства

„Образованието е мощно оръжие, с което може да бъде променен света“, с този цитат на Нелсън Мандела директора на гимназия „Акатамус“ Юлия Аткова откри пресконференцията, по време на която беше представено новото училище и екипът, който стои зад него.

„Акатамус“ е първото по рода си учебно заведение, което предоставя високо ниво на общообразователна подготовка по всички изисквания на Министерството на образованието и науката, както и специализирана, професионална програма в областта на музиката и театъра. Вокални и музикални педагози, актьори, режисьори, сценографи, журналисти, танцьори, хореографи, както и други специалисти, свързани с областта на изкуството ще споделят опита и знанията си в това ново академично пространство, където творчеството се превръща в образование, а учебната стая – в сцена.

АКАТАМУС – или Академия за Театър, Музика и Слово, е естествено продължение на Частно Основно Училище КУЕСТ, и съчетава 25 години опит с мечтата, за ново и различно учебно пространство, в което младите творци да намерят своят глас и стил, да придобият теоретична и практична подготовка и с увереност да продължат към Висшите академии по изкуства и към успешна творческа кариера.

„Това, в което категорично вярвам е, че всяко дете идва на този свят с дарби и таланти, които са положени в него. Прекрасно е, когато се създаде подходяща среда да ги развива“, сподели още Юлия Аткова.

На пресконференцията присъстваха и режисьорът Антон Радославов – директор на катедра „Актьорско майсторство“, академичният музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство Даниела Станкова – директор на катедра „Поп и джаз пеене“, актрисата Яна Титова и влогърът Крис Захариев – членове на Творчески съвет на „Акатамус“ и актрисата Дия Мантова – асистент в катедра „Актьорско майсторство“. Всички те споделиха каква ще бъде тяхната роля в новата гимназия и изразиха подкрепата си към новото учебно пространство.

През новата учебна година гимназията ще стартира с прием за 8 и 9 клас в две основни паралелки: по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”, а приемните изпити ще се състоят от 25 до 29 юни в София.

Професионална частна гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус” ще даде възможност за  частични и пълни стипендии на талантливи деца на актьори и хора на изкуството в затруднено положение и деца – сираци или от семейства в неравностойно положение.

Повече информация за „Акатамус“ може да бъде открита на адрес: https://acatamus.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *