Над 150 студенти взеха участие в конкурса „Млад одитор“

0

На 8 юни 2016 г. в дсградата на ВУЗФ се проведе церемонията по награждаване на победителите в конкурса за студенти „Млад одитор – 2016“.

Конкурсът се организира за пета поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси. Целта на състезанието е популяризиране на одиторската професия сред младите хора в България, както и подчертаването на ролята на одита за икономиката на страната и обществото.

В тазгодишния юбилеен конкурс “Млад одитор – 2016”  взеха участие над  160  студенти от 18 висши училища от страната и чужбина.

Първо място в Националния конкурс по одит за студенти “Млад одитор – 2016“ спечели Ана Мавродиева от УНСС. Тя получи право на стаж в компаниите съорганизатори на конкурса  за срок от 1 месец и парична награда в размер на 2000 лева.

Второ място беше присъдено на Митко Парушев от Пловдивския университет, който също получава право на стаж в двете одиторски компании за срок от 1 месец, парична награда в размер на 1000 лева.

Трето място беше отредено за Савомир  Ботев от УНСС.  Той получава възможност за стаж за срок от 1 месец и парична награда в размер на 500 лева.

На церемонията тази година бяха присъдени и 3 поощрителни награди за участниците с най-оригинални идеи при решаване на казуса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *