Млад български фотограф с отличие на XXII семинар по фотография и журналистика в Испания

XXII семинар по фотография и журналистика, организиран от фондация „Санта Мария де Албарасин“ се проведе в град Албарасин в Испания и за пореден път събра професионалисти и любители в областта на документалната фотография и журналистиката. По време на конкурса, който беше част от събитието, младият български талант Александър Алексов получи специална стипендия „Albarracín Photography Grant“. Той е единственият българин сред отличените и най-младият участник в конкурса.

Александър Алексов представи своя проект в жанра на документалната фотография, озаглавен „Дар от Бога“, който разказва емоционалната история на една от бабите му.  Той представя различни моменти от живота й, разкривайки скритите емоции и значението на безкористната любов, внимание и времето, които тя дава на семейството. Проектът „Дар от Бога“ е не само израз на изкуството и таланта на младия фотограф, но и показва силата на човешките взаимоотношения и споделените моменти заедно. Проектът е разработен под менторството на известния документален фотограф Димитри Стефанов, при който младият талант се обучава през последните няколко години.

„Семинарът в Албарасин беше невероятно преживяване за мен. Получаването на тази награда е изключителна чест и мотивация да продължа да се развивам като фотограф. Искрено благодаря на Фондация „Санта Мария де Албарасин“, на моя ментор Димитри Стефанов и на семейството ми за подкрепата“, сподели Александър Алексов след получаването на наградата.

Семинарът се проведе под ръководството на фотографа и журналист Жервасио Санчес и фотожурналистката Сандра Балселс. Той събра над 200 професионалисти и любители от цял свят, които споделиха своите знания и опит в областта на фотографията и журналистиката. Семинарът, организиран от Фондация „Санта Мария де Албарасин“, представи богат и разнообразен програмен формат, включващ конференции, кръгли маси, практически семинари и изложби. Семинарът в Албарасин продължава да се отличава като платформа, която не само представя тенденциите във фотографията и журналистиката, но и събира професионалисти и ентусиасти, които споделят обща страст към изкуството и красотата на истинските човешките истории.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *