Предприемаческото състезание „Започни млад“ със специално издание в Русе

За втора поредна година сп. Български предприемач и Община Русе в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще дадат шанс за изява на предприемачи в единственото по рода си състезание, което има образователен характер и дава реални шансове за реализация на бизнес проекти. Предприемаческото състезание „Започни млад“ ще се проведе от 13 до 15 май в сградата на Русенски университет „Ангел Кънчев“, като участниците и зрителите ще имат възможност да се включат и онлайн.

„Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и са в състояние да си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от предприемачи. Уикендът е съсредоточен около действия, иновации и образование.

Независимо дали участниците търсят обратна връзка за идея, съосновател, специфични набори от умения или екип, който да им помогне да изпълнят проекта си, „Започни млад“ (Start Young) е идеалната среда, в която да тестват идеята си и да направят първите стъпки към стартирането на собственото си начинание.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си.

Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.

Основни партньори на всички издания на „Започни млад“ са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE,  Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Партньорите, които подкрепят събитието са Бизнес Център за Подпомагане на МСП (smebg.net), V&P Residence club, PLEGGI, Нов Дом 1, Smarty Universe, Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), AndyVil, PR агенция STEAM и ECOM Solutions.

Сред членовете на журито и менторите в „Започни млад“ във Русе са Даниeл Павлов от РУ „Ангел Кънчев“, Marc de Turck, Данаил Пенев от Tracking bg, Никола Петров от „Литиум“ ООД, Биляна Павлова от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Стела Иванова – главен продуктов директор myPOS, Емил Йонидов от Uni State Broker, Борислава Киркова от The Alpha Group, Мирослав Ангелов от MKA Finance, Светослав Романов от Clean Water, Явор Въртинков от 1 ГАЗ, Галин Димитров от East Accelerator, Павел Павлов от BEM.BG, Чави Вияреал от BCA, Теодора Лишева от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Виолета Желева от Ваканция М, Здравко Донков от Smartity, Мария Цветкова от Gene Keys и Кристина Михайлова от Swiss Education Group.

През тази година най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“ има седем големи издания. Предприемачите от Пловдив, Варна и Бургас вече имаха възможност да представят идеите си, а изданията в Русе, Благоевград, Стара Загора и София тепърва предстоят.

Участниците в „Започни млад“ в Русе могат да запазят своите места на адрес https://www.bem.bg/event-details/start-young-ruse2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *