Български университет сред най-добрите в Европа

DSC00083Русенският университет “Ангел Кънчев” е в първите 35 най-добри висши училища от Европейския съюз. Това показаха резултатие от класация U-Multirank.

U-Multirank е нова световна класация на университетите и колежите, която обхваща различни аспекти на висшето образование. Висшето училище в Русе е на второ място е по критерий “Международни стипендии за изследвания”. В топ 20 е по показателите “Включване на практически опит в специалността (за магистърски програми)”, а по “Студентски стажове в предприятия” е в първите 25.

Общо 1210 висши училища от Европа и от целия свят участват вече в U-Multirank, създадена през 2013 г. Рейтингът формира своите оценки на базата на регистрираните резултати на висшите училища по 30 индикатора в пет групи – преподаване и обучение, наука, трансфер на знания, международна ориентация и влияние в региона. Представянето се оценява на две нива – за институцията като цяло и за професионалното направление.

В класирането Русенският университет е посочен преди учебни заведения, провеждащи обучение в същото професионално направление, от Щутгарт, Хановер, Хамбург, Потсдам, Орлеан, Тулуза, Ливърпул, Нотингам и други.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *