Български стартъпи представят дейността си на „Европейска нощ на учените“

00000На 26-ти септември от 19:00ч. в Аулата на Софийски Университет “Св. Климент Охридски” предприемачът Ивайло Христов ще направи презентация на тема “Пътят на иноватора”. Стартъп компании от предприемаческата екосистема в България ще направят кратки презентации в рамките на събитието в чест на „Европейска нощ на учените 2014“. Един от представилите се екипи ще има възможността да спечели таблет.

Инициативата е част от Проект K-TRIO 2 “Учените в триъгълника на знания”, чиято основа цел е да подобри възприемането на учените от обществото като даде възможност на всички участници да открият “човешкото лице” на науката, както и да се запознаят с приноса на науката за подобряване на живота. Лекторът Ивайло Христов има преподавателски опит като от 2003 година е хоноруван преподавател в СУ, преподавайки ИТ дисциплини и предприемачество за ИТ специалисти. Той е отличен за предприемаческите си успехи, като печели престижната награда “Млад предприемач на 2010″ и наградата Next Generation предприемач през 2011 година.

Проектът K-TRIO 2 за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”. Негов координатор е Нов български университет, а участниците са: Британски съвет – България; Единен център за иновации – БАН; Департамент за информация и преквалификация на учители (Тракийски университет); Пловдивски университет; Медицински университет Пловдив; Русенски университет „Ангел Кънчев”; Медицински университет – Варна. Проектът се извършва с подкрепата на Съюз на учените в България, Съюз на физиците в България, Образователен център Варна, Старт Ит Смарт и Бизнес институт.

Още по темата: Български университети, научни институти и организации се включват в тазгодишната „Европейска нощ на учените“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *