Българският стартъп Domestina затваря нов инвестиционен рунд от 1 млн. лева

0

domestina_shutterstockИновативната компания за поръчка на професионална помощ за дома Domestina реализира нов инвестиционен рунд в размер на 1 милион лева. Методът на инвестиране е така нареченият convertible loan (заем, конвертируем в дялове), като инвестициите са изцяло от бизнес ангели. Дела си в компанията увеличават двама от настоящите инвеститори Вероника Пунчева, SVP на Metro Group и Светозар Георгиев, съосновател на Телерик. Към инвеститорите в българския стартъп се присъединява и съоснователят на Телерик – Васил Терзиев.

В началото на годината Доместина стартира операции във Варшава, като за развитието на компанията на местния пазар привлече Анета Михалкович, която напусна позицията Customer Service Director на Google за Испания и Италия, за да застане начело на българската компания там. Под нейно ръководство, в момента полското звено на Domestina се готви за стартиране на дейност в още пет града в Полша.

“Основната цел на компанията е да потвърди и оптимизира механиката за отваряне на нов пазар и изграждане на вътрешна структура. Един от основните проблеми, с които се борим – недостига на работна ръка, като че ли намери решение в комбинация от някои новости, които въведохме, и които практически мотивират органичен ръст на броя изпълнители, без оперативно участие на мениджмънт екипа на компанията. Искаме да сме абсолютно сигурни в  цикъла на разработване на нов пазар – от момента на влизане, до момента на постигане на константен ръст, преди да подходим към разрастване в нови държави. ”, коментира плановете за развитие на Domestina Владислав Симов, CEO и един от основателите на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *