„Бъдители“ разказаха за пътя към предприемачеството на ученици от Монтана

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в град Монтанапо покана на директора на училището инж. Красимира Каменова и Илиана Иванова – старши учител. На тема „Предприемачество“ пред учениците говорихаВалентин Кръстев – маркетингдиректор на българската франчайзингова асоциация, Биляна Панталеева – бизнесобучител и основател на “Бъдители” и Георги Алексиев– основателна компания за криейтив и връзки с обществеността.

Събитието откри Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“, която разказа на учениците повече за идеята на инициативата и сподели с тях значимостта на личния пример. Тя разказа повече за предприемачеството, минавайки през историята на живота си, даде насоки на учениците как да открият своята професия и дискутира с тях въпроси от сферата на комуникативните умения и изграждането на правилните контакти.

За първи път гост-лектор на „Бъдители“ бе Георги Алексиев – основателна компания за криейтив и връзки с обществеността. Той разказа за своя професионален път до момента и за това, което го е накарало да предприеме сериозната крачка от добре платена държавна работа към това да развива собствен бизнес. Георги сподели още какво е за него това, което наистина ни прави успешни и кой е най-ценният ни ресурс – времето и как да разполагаме с него.

Валентин Кръстев – маркетингдиректор на българската франчайзингова асоциация също за първи път бе гост-лектор на „Бъдители“. Той говори повече за професията на недвижимите имоти, бизнеса с франчайз, продажбите, както и за плюсовете и минусите на предприемачеството. Пред учениците той даде много примери от своята лична практика и дискутира с ученици темите за стартиращите идеи и тяхното развитие.

Благодарствена титла „Посланик на Бъдители“ получи г-жа Илиана Иванова – старши учител, която покани лекторите от инициативата като част от мисията да направи учебния процес на своите възпитаници още по-стойностен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *