„Бъдители“ вдъхновиха над 150 ученици в Правец

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Професионална гимназия по компютърни системи и технологии в град Правецпо покана на директора на училището Трифон Трифонов и Ясен Георгиев – ученик от 12 клас.Събитието се проведе на 22-ри ноември в зала 221 в професионалната гимназия, която едва събра всички желаещи да чуят вдъхновяващите лекции. За втори път инициатор „Бъдители“ да гостуват в училище е ученик. Ясен Георгиев определя себе си като мечтател и идеалист. Вижда света около себе си в смели и вдъхновяващи краски, отдаден е да създава това, което си представя. Ентусиазмът и вдъхновението си той влага в софтуерните продукти, които прави. Изгражда техническото ДНК на платформата GoogKnight. Вярва в отборната игра, създаването на стойност и истинските хора.

Събитието откри посланикът на „Бъдители“ Ясен Георгиев, който поздрави съучениците си и им благодари за топлото посрещане на лекторите. Биляна Панталеева – основател на инициативата и бизнес обучител започна първа своята лекция, която бе на тема „Увереност и мотивация“. Преминавайки през историята на личния си живот, тя разказа на учениците за това колко е важно да намерят това, в което са най-добри и да умеят да се представят смело и правилно пред другите хора.

Сергей Сурков – директор на най-успешната компания за виртулизация в Българиябе за първи път гост-лектор на инициативата. Той разказа повече за това „Как технологиите променят света“. Сергей сподели за силните си интереси в областта на информационните технологии и новите възможности, които те предлагат за промяна начина на работа и живот на хората. Той успя да провокира интереса на учениците с много примери от най-интересните технологични иновации, предизвиквайки усилена дискусия по темите.

Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика представи темата „Ценообразуване“, от която учениците научиха повече за това как да оценят труда си, да формират себестойност, да управляват своите приходи и разходи, ценови политики и получиха ценни съвети от практиката, много от които липсват в учебниците. Темата се оказа изключително интересна за учениците, които зададоха много допълнителни въпроси.

В края на събитието благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ получи ученикът Ясен Георгиев, който покани лекторите от инициатива „Бъдители“ с желание да даде допълнителна добавена стойност на себе си, съучениците си и Професионална гимназия по компютърни системи и технологии в град Правец.

Събитието продължи над три часа, като след лекциите голяма част от учениците останаха в залата, за да зададат своите въпроси и да поговорят допълнително с лекторите за теми, които ги вълнуват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *