Арт семестър с нови теми и лектори

0

3(3)Единственото по рода си обучение по финанси за хора на изкуството тази година ще бъде през април в Карол. Кандидатстването за участие в Арт семестър 2017 вече започна. Безплатно е, но местата са ограничени.

Участниците ще научат защо е важно да управляват собствения си бюджет, как да го правят, какво трябва да знаят, за да инвестират, какви фондове и защо избират хората на изкуството, ще разберат колективните схеми на инвестиране и техните предимства. Основните лектори по финансовите теми са изпълнителни директори във финансова група Карол, а гост-лектор е Стойне Василев, създател на сайта за лични финанси и собствен бизнес SmartMoney.bg. Той е и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

За личния бранд на твореца, за това как да бъде изграждана комуникацията с медиите и галериите, как да продават чрез интернет, как да регистрират фирма или как да се справят като фрилансъри, защо да се включват в проекти, пленери и конкурси, как да изграждат сами възможности и да осъществяват идеите си, ще научат от художници и творци, участници в досегашните издания на Арт семестър. Онлайн с конкретни препоръки и полезни съвети се включват български творци, които работят успешно в чужбина.

Темата за авторските права тази година е разширена с въпросите за патентоването, а лекторите са юрист-музикант и актьор, и експерт от Патентното ведомство-художник.

За първи път в програмата е включена темата за психологията на творчеството и успеха. Защо сме програмирани и как можем да се препрограмираме, за да сме успешни и в изкуството, и в личния живот, и в управлението на финансите? На тези въпроси ще отговори Георги Ангелов, който в Карол води авторска програма за седемдневна трансформация. Трейдър, лекар, с докторат по имунология от един от най-престижните университети във Франция – Ecole Normale Superieure. Работил е в топ лаборатории в областта на фундаменталната имунология във Франция, Швейцария и САЩ. В Арт семестър ще провокира абстрактното мислене на творците с концепцията за квантовото мислене.

1(4)Както досега, Арт семестър включва две седмици с лекции и артшопи, и една творческа седмица, в която ще всеки създава своя творба, вдъхновена от новите знания. Обучението завършва с обща изложба, а по традиция след това в арт пространството на Карол се подреждат индивидуални изложби на участниците. В момента свои авторски фотографии представя Карина Попова, която е участник в Арт семестър 2015 и гост-лектор в тазгодишното издание.

Уникалното като формат и съдържание обучение е насочено към всички модерно мислещи творци, без ограничения във възрастта и опита. В него досега са се включвали както творци с изградена кариера, членове на СБХ и многобройни изложби у нас и в чужбина, така и студенти, които правят първата си самостоятелна изложба в Карол.

Още за обучението и как да се включите:

http://karoll.bg/obrazovanie/korporativen-universitet-karol/art-semest%D0%B0r/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *