Избраха иновативните учители на 2020 година

За трета поредна година Teaching Alpha награждава учители, прилагащи в методите си на преподаване нестандартни и иновативни практики. Имената на номинираните преподаватели, както и обосновка защо методът им на обучение е нетрадиционен и иновативен, посочват самите ученици и техните родители. Тази година за селекцията бяха номинирани над 200 преподавателя, а изборът беше извършен в контекста и предизвикателството на дистанционното обучение и мерките, свързани с Ковид 19.

След подробна дискусия и мотивирана обосновка, екипът на Teaching Alpha отличи  Десислава Трифонова от Второ Средно Училище “Проф. Никола Маринов” гр. Търговище и Антоанета Миланова от СОУ “Летец Христо Топракчиев” гр. Божурище. Двете учителки получават  финансова награда на стойност 3 хил. лева, с която да продължат да развиват иновативната си дейност.   Подари трудния избор предизвикан от високото ниво на финалистите, Teaching Alpha определи и две поощрителни награди– участие в конференция, обучение, или семинар-  за  Мария Георгиева от 164 ГПИЕ “Мигел Де Сервантес”, гр. София и Мирослава Минчева, преподавател в ОУ “Отец Паисий”, гр. Русе

Наградите на отличените преподаватели ще бъдат връчени в първия учебен ден за новата 2020/2021 година, съобразено с организацията на съответното училище и предвид мерките за дистанция и сигурност.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *