Yettel посрещна стажантите в есенното издание на Hub by Yettel

0

Девет студенти ще работят по стратегически за компанията проекти през следващата една година

 

Девет студенти посрещна тазгодишното есенно издание на стажантската програма на Yettel – Hub by Yettel. Те бяха избрани сред общо 460 кандидати, което бе три пъти повече желаещи в сравнение с пролетното издание на програмата.

През следващата една година избраните девет участници ще опознаят отвътре света на телекомуникациите, ще натрупат ценен практически опит и ще работят по стратегически за компанията проекти в технологичния, търговски и финансов отдел на телекома.

Новите стажанти идват от различни университети в България, Нидерландия, Италия и Великобритания. За някои от тях стажът в Yettel е сред причините, които ги връщат у дома след дълго време в чужбина. За част от участниците това е първата стажантска програма, в която се включват. Други обаче имат предишен опит в областта на банковите услуги, бързооборотната търговия и дори луксозната мода.

Академичният опит на младежите е повече от разнообразен – телекомуникации и финанси, киберсигурност, компютърни системи и маркетинг мениджмънт са част от специалностите, в които се обучават. Предстои натрупаните знания в университета да приложат в реални бизнес задачи в областта на дигиталните продажби, стратегическите финанси, разработката на софтуер и други.

През първите няколко седмици от стажа си всички те ще преминат през онбординг програма, за да добият цялостен поглед върху телекомуникационния бизнес. Успоредно с това ще получат и първите си практически задачи. През цялата една година участниците ще имат до себе си ментор, който ще ги напътства и ще им помага в ежедневните задачи.

Освен да натрупат нови знания и умения, стажантите имат и реалната възможност да продължат развитието си в компанията и след края на стажа. Това е и най-голямото предимство на Hub by Yettel. От началото на програмата през 2016 г. до днес през нея са преминали 62 стажанти, като 83% от тях са останали на постоянна позиция и продължават развитието си в компанията и до днес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *