VIVACOM Регионален грант спечели наградата на БДФ за „Най-сполучливо партньорство“

0

 

VIVACOM и Български център за нестопанско право бяха отличени с наградата „Най-сполучливо партньорство 2019“ за програмата „VIVACOM Регионален грант“ в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“, организиран ежегодно от Български дарителски форум. Конкурсът отличава социално отговорните компании у нас, които допринасят най-много за общественото благополучие чрез прозрачни, устойчиви и ефективни програми и инвестирането на финансови, материални и доброволчески ресурси във важните за българското общество каузи. Общо 48 кандидатури се състезаваха за отличие в 8 категории.

 

Програмата VIVACOM Регионален грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право и подкрепя добрите идеи от всеки български град или село чрез безвъзмездно финансиране на инициативи на граждански организации. Основната цел на програмата е да подпомага и стимулира хората да развиват своите региони с програми и каузи, които са важни за тях. Трите основни критерия на програмата са проектите да бъдат новаторски, да въвличат местната общност и да има полза за общността от реализирането им.

 

За досегашните пет издания на „VIVACOM Регионален грант“ са подкрепени 68 проекта с обща стойност над 313 000 лв. В тях са въвлечени близо 19 500 души и са създадени нас 250 партньорства с бизнеси, институции и други граждански организации.

 

До 12.01.2021 г. е отворено кандидатстването за грант в шестото издание на програмата. Фондът за него е 60 000 лв. Всеки проект може да получи финансиране до 5 000 лева, а продължителността на проекта следва да бъде до 1 година. Програмата дава възможност на участниците да кандидатстват с проекти в разнообразни сфери, които биха подобрили живота на местната общност като образование, култура, екология, спорт, историческо наследство и други. Няма ограничения за броя проекти, с които една организация може да участва.

 

Кандидатстването става чрез попълване на електронен формуляр на сайта www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Подкрепените идеи ще бъдат обявени в началото на март 2021 г. Повече информация и условията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на сайта  https://vivacomfund.bg/regionalgrant/.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *