Ubisoft обяви обучителна програма за геймърски специалисти

rayman-3Един от най-големите гейм издатели в семта Ubisoft старира нова програма, предоставяща възможност на предприемачи да работят с различни екипи и да натрупат опит в гейм индустрията. Ръководителят на проекта Клеманс Батай пояснява, че се търсят отборни играчи, ориентирани към резултатите и с отлични умения за разрешаване на проблеми. Кандидатите трябва да владеят английски, за да могат да участват в мултикултурни екипи по целия свят и най-вече да имат истински интерес към видеоигрите.

Първата година от обучението се осъществява в родната страна на кандидата, а втората – в студио в чужбина. Проектите, които участниците ще трябва да разработят ще зависят от студиото, в което се обучават. Всеки един от тях обаче ще им даде възможност да научат повече за индустрията и да оставят своя отпечатък върху бъдещено на игрите. Целта е бъдещите програмисти да се свържат с разработчици и производители, преди още да са получили своята квалификация.

В рамките на проекта Ubisoft работи с редица училища и университети в страните Франция, Германия, Финландия, Швеция, Румъния, Канада, САЩ и Великобритания. Организаторите се надяват да открият нови таланти. В края на двете години най-добрите кандидати ще получат предложение за работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *