SoftUni Kids стартира нова учебна програма по програмиране за деца

0

SoftUni Kids представи своята нова инициатива – учебна програма по програмиране за деца. Програмата е разделена на 4 модула – Първи стъпки в програмирането, Рисуване с Arduino, Игри със Scratch, Програмиране на сензорен свят. Всяко дете ще има възможност да се докосне до процеса на създаване чрез програмиране, като за целта се използва иновативния подход учене чрез правене.

В модул Първи стъпки в програмирането участниците ще запознаят с основните понятия в света на програмирането, както и основите на алгоритмичното мислене. Модулът е основополагащ, като след него всеки ученик ще има възможност да избере как да продължи обучението си. Модулът стартира на 3 октомври и завършва на 27 ноември, като за удобство на родителите и децата са предвидени групи, съобразени с възрастта на учениците и предпочитанията им за ден от седмицата. Децата, които искат да упражняват английския си, могат да се включат в съботната група с преподаване на английски език. Местата за групите са строго ограничени. Крайният срок за записване е 28 септември.

Подготвени са специални демонстративни уроци, които ще се проведат на 10 и 17 септември. Целодневните уроци имат за цел да запознаят децата с технологиите, които ще изучават по време на Модул „Първи стъпки в програмирането“ и „Рисуване с Arduino“. Те ще се проведат от 9:00 до 15:00 в сградата на Софтуерния университет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *