Джунипър Едюкейшън (Juniper Education), най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания, обяви придобиването на Школо ООД – образователната платформа за управление на училищните процеси, на която се доверяват над 1700 образователни институции в България.

Джунипър Едюкейшън работи с над 14000 училища във Великобритания като предоставя интегрирани софтуерни решения за класната стая, администрацията, управление на човешките ресурси и ангажирането на родителите към образователния процес с помощта на технологии и експертиза в образованието. Софтуерът на Школо дава на директори и учители необходимите инструменти за ефективно управление на данни и оперативна организация на работата в една модерна образователна институция.

Shkolo е особено значима част от всеобхватната гама софтуерни продукти на Juniper, като допълва водещите ни технологични решения, избор на над 50% от училищата във Великобритания. Присъединяването на Shkolo е уникална възможност за създаване на широка гама от услуги, насочени към образованието, които дават цялостно решение за управление на всички процеси в училище” – посочва Крис Скарт, главен изпълнителен директор на Juniper, и допълва “Отдадеността на Школо към иновациите, в комбинация с предлагането на висококачествена техническа поддръжка, е в пълен унисон с нашата визия “Грижим се за Вас, за да може Вие да се грижите за децата ни”.

Любомир Ваньов, управител на Shkolo каза “Радваме се да се присъединим към Juniper. Нашата мисия да помогнем на учители и директори да прекарват повече време, фокусирани върху децата и по-малко върху администрацията пасва идеално на това, което Juniper предлага в Обединеното кралство. С допълнителните ресурси и експертиза на Juniper, ще подкрепим още повече директори, учители и ученици, които използват нашата иновативна платформа“.

Саймън Хичкок, управляващ съдружник в Horizon Capital и инвеститор в Juniper Education, допълни: “Вълнуваме се от възможността да помогнем на Juniper да включи Shkolo в портфолиото си, като поддържа своя ангажимент към повишаване на образователните стандарти и предоставя на училищата несравним набор от иновативни решения“.

Клиентите на Shkolo в България ще продължат да получават поддръжката, отношението и иновациите, с които са свикнали и очакват от екипа. Настоящите клиенти на Juniper скоро ще научат повече за Shkolo и как ще бъде адаптирано към пазара във Великобритания, като интегрирано решение с водещите на пазара технологични решения за училища.

Кои са Джунипър Едюкейшън (Juniper Education)?

Мисията на Juniper е да увеличи ефективността на училищата, да подобри резултатите на учениците и да даде на учителите повече време в класната стая. Организацията предлага на начални и средни училища цялостни софтуерни решения от системи за управление на данни, проследяване на прогреса на учениците, училищни уебсайтове, управление на човешките ресурси и финансите, училищно управление, образователни ресурси и услуги за продължаваща квалификация, включително обучения за педагози и служители. Компанията е подкрепена от Horizon – водещ инвеститор в бързоразвиващи се технологии и компании в сферата на услугите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *