Samsung се присъедини към Европейската инициатива за програмиране

11665534_608300885939695_6937556206385978225_nSamsung Electronics обяви присъединяването си към Европейската инициатива за насърчаване на програмирането във всички нива на образованието.

Досега над 125 000 души са взели участие в програма на Samsung за „дигитални творци“ в цяла Европа. Тя е част от програма за социална отговорност (Corporate Citizenship) на компанията в сферата на образованието и нейната амбиция е да действа като катализатор за промяна в осигуряването на дигитално образование в Европа. Samsung пое ангажимент към Grand Coalition for Digital Jobs, че със своята програма ще достигне директно до 400 000 младежи до 2019 г.

Сангу Ким, президент на Corporate Affairs, Samsung Electronics Europe, заяви: „Нашата визия е за свят, в който създаването на дигитално съдържание е основно умение за всеки млад човек в Европа, наред с математиката и граматиката. Ние живеем във все по-дигитален свят и учителите и училищата се нуждаят от оборудване за подпомагане на прехода към свързано общество. Ние искаме да дадем на младите хора възможността да бъдат креативни и да изпитат удоволствие от създаването на дигитално съдържание чрез програмиране, роботика, електроника и приложения. С увереност мога да заявя, че новото поколение може да се превърне в създател на дигиталния свят, не само в потребител.“

Европейската инициатива за програмиране ще играе главна роля в редица европейски инициативи, за да насърчава образованието за програмиране и математическо мислене, в това число и Европейската седмица на програмирането (10-18 октомври 2015 г.)

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *