Samsung откри музей на иновациите

SIM_Hall-2_MobileSamsung Electronics Co. Ltd. откри музей на иновациите – Samsung Innovation Museum (S/I/M), посветен на миналото, настоящето и бъдещето на електрониката. Музеят, разположен в Суон, Корея, дава възможност на посетителите да се запознаят с богатата история на електрониката, започвайки от най-ранните електрически изобретения на Майкъл Фарадей, Томас Едисон и Александър Бел, както и да погледнат към бъдещето и да научат повече за иновациите, които предстоят. „Samsung Innovation Museum събира на едно място някои от истинските исторически шедьоври на иновациите в електрониката. Тези изобретения са поставили технологичната основа, която ни позволява да развиваме и усъвършенстваме продукти, които днес правят живота ни по-добър” – заяви по време на откриването О-Хюн Куон, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Samsung Electronics.

Музеят е с обща площ от 10,950 m2 , разположен е на 5 етажа и е разделен на три изложбени зали, които представят миналото, настоящето и бъдещето на електрониката. В зали 1 и 2 посетителите могат да разгледат повече от 150 исторически експоната, докато в зала 3 показва иновации от настоящето и бъдещето. Във всяка зала е показана информация за изложените продукти, както и видеа, създадени специално да предоставят допълнително съдържание.  Последната зала показва визията на Samsung Electronics за бъдещото развитие на електрониката, като освен това представя и най-модерните технологии. Залата е разделена на три зони: S/I/M театър, продуктова галерия и Samsung галерия. S/I/M театър показва 180-градусов UHD панорамен екран, където посетителите могат да научат повече за ангажимента на Samsung към иновациите и изграждането на по-добро бъдеще за потребителите.

Продуктовата галерия представя бъдещето на обществото, което Samsung очаква през погледа на своите иновации – от B2B решения до най-модерните продукти от световна величина като телевизор с извит дизайн и услуги за смарт дом. В галерията са представени сувенири, както и проектите на компанията в полза на обществото. Постъпленията от галерията директно ще подпомогнат финансирането на текущите социални активности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *