Samsung и ЮНЕСКО обявиха партньорство в сферата на образованието

602243976dСветовният лидер в технологиите Samsung Electronics и ЮНЕСКО обявиха партньорство, което да дава достъп до по-добро образование на учениците в развиващите се страни. Обединяват се опитът в тази сфера на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура с платформата на Samsung Smart School. Партньорството директно подпомага програмите на ЮНЕСКО в петте основни сектора – образование, култура, естествени науки, социални и хуманитарни науки, комуникация и информация.

Г-н Сеок Пил Ким, изпълнителен вицепрезидент на Samsung и г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, подписаха договора на Световния форум за образование (Global Education & Skills Forum) в Дубай на 16 март 2014 г. Samsung се ангажира да допринесе за по-добро глобално общество чрез различни инициативи в това число Samsung Schools, които запълват дигиталната ниша и създават подобрена образователна среда, и Tech Institutes, които предоставят допълнително обучение за студенти и млади специалисти. Samsung развива и други образователни инициативи като домашни училища за деца с увреждания в Русия, Смарт училища във френски болници за деца с продължителна хоспитализация и дигитални библиотеки в югоизточна Азия.

Инициативата на ЮНЕСКО Mobile Learning се опитва да осигури образование за всички чрез предлагането на по-интелигентни начини за подкрепа на обучителния процес чрез мобилни устройства. Проектът ще позволи на Samsung и ЮНЕСКО да си сътрудничат в постигането на реален напредък в образованието, като допълнително ще включи и сфери като култура и науки. Samsung и ЮНЕСКО вече са работили заедно по няколко национални проекта като „Образование за устойчиво развитие” във Виетнам и онлайн платформата „Пътят на коприната” за поддържане на знанието за историята на търговските пътища.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *