Luxoft с награда за най-голям ръст в ИТ сектора

Sn.1_K.Konov_ot_Luxoft_s_priza_na_ICT100Луксофт, водещ доставчик на иновативни IT решения за клиенти в цял свят, бе отличен с Награда за най-голям ръст в приходите по време на Първата годишна церемония по награждаване на водещи ИКТ компании в България. Феноменалният ръст от 592% се дължи на привличането на проекти за глобални клиенти на Луксофт от финансовия и автомобилния сектори, както и на успешното разрастване на екипа за изпълнението на тези проекти в развойния център в България.

Sn.2_Ministar_Goranov_vruchi_na_Luxoft_priza_ICT100Луксофт използва глобален модел за предоставяне на услуги и разработване решения, който позволява да се обслужват клиенти, базирани на множество различни места, без качеството да се повлиява от часови зони и географски разстояния. Този модел дава на компанията гъвкавост, лекота на действие и възможност за работа в различен мащаб. Луксофт сформира екипи, които работят съвместно от различни географски региони и имат високи резултати с качествено представяне. Развойният център в София започна активна дейност през 2014 г. с разработване на решения за клиенти от финансовата сфера.

През 2015 г. компанията продължи да увеличава обхвата на проекти с български екипи. Съществен принос за ръста в приходите има и разработката на софтуер за автомобилната промишленост. Направлението за автомобилен софтуер в Луксофт България е сформирано с екип от 5 специалисти през април 2015 г., а една година по-късно вече наброява 50 човека с тенденция за бързо разрастване. В ход е изпълнението на проекти за разработване на модул за инфотеймънт платформа и модул за кибер сигурност за Continental. Екипът започна работа и по Smart device link (SDL) с възложител Panasonic за автомобилите на Ford. В това направление българските ИТ специалисти също са ключови както за изпълнението, така и за управлението на проектите.

Лично министърът на финансите Владислав Горанов връчи отличието на Константин Конов, генерален директор на Луксофт България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *