Международната верига школи по програмиране, детска дигитална грамотност и обучение по изкуствен интелект Logiscool обяви началото на сътрудничеството си с EtonX – иновативното подразделение на британския колеж Eton. Новината беше съобщена по време на скорошното отбелязване на 10 годишнината на компанията.

В рамките на партньорството е създаден нов курс за самообучение за деца и младежи в платформата на EtonX, подпомаган от асистентите с изкуствен интелект на Logiscool – KAI и DAIsy. Курсът се нарича “Coding games with Python” и целта му е чрез иновативната платформа за програмиране и игровизирания подход да направи обучението по-интересно и по-достъпно за учениците. За целта специално обучен AI-асистент по програмиране осигурява подкрепа както на обучаващите се, така и на инструкторите.

Българските деца също вече могат да се възползват от предимствата на авангардните обучителни изкуствени интелекти, създадени от Logiscool. У нас веригата също предлага и обучение по Python и AI в своите школи в София, Пловдив, Плевен и Варна. Съвсем наскоро тя обяви и първия по рода си у нас Лагер по изкуствен интелект. Тези образователни иновации спомагат броят на франчайз партньорите в България да се увеличава с бързи темпове, позиционирайки Logiscool като възможност за създаване на бизнес, носещ както приходи, така и удовлетворение, че подпомагаме обучението на българските ученици и развитието им в един все по-динамичен сегмент.

Logiscool е верига школи по информационни технологии, която предлага иновативни и вълнуващи програми за обучение за деца и младежи. Нейната мисия е да вдъхнови следващото поколение лидери в областта на технологиите. Основана в Будаереш, Унгария, през 2014 г., Logiscool бързо се превръща в лидер в обучението по дигитална грамотност и програмиране за деца. Представена в 30 държави, нейната уникална образователна методология, учебна програма, платформи и отговорно преподаване на изкуствен интелект трансформират отношенията на децата с технологиите, като им позволяват да се ориентират успешно в дигиталния свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *