Kариерният форум “Какъв да стана, когато порасна” ще представи традиционни и нови професии

0

На 23 март 2023 г., в Sofia Ring Mall ще се проведе второто издание на ФОРУМ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ „КАКЪВ ДА СТАНА, КОГАТО ПОРАСНА?“.

Събитието ще бъде официално открито в 11. 00 ч. и ще продължи до 18.00 часа.

Инициативата е насочена към ученици от 7-ми до 12-ти клас, както и към техните родители и учители, към студенти и всички, които търсят ново начало и нова професия.

Целта на форума е да запознае аудиторията с различни професии и необходимите за тях знания и умения, с възможностите за реализация, развитие и възнаграждение; да ориентира младите хора в личния им избор навреме като ги срещне лице в лице с професионалисти от различни сфери- да ги мотивира да живеят и да се реализират успешно в България.

По време на своеобразно изложение на професии зад щандовете, разположени на ниво 1 в Sofia Ring Mall, ще застанат успешно реализирали се жени, мотивирани да допринесат за създаването на по-добра бизнес среда чрез лични срещи с бъдещите професионалисти.

Сред професиите, които ще бъдат представени, са както традиционните: учител, масажист, офис мениджър, търговец и банкер, така и предпочитаните от младите хора през последните години – графичен дизайнер, моден дизайнер и инструктор и новите и по-непознати – коуч и директор връзки с инвеститорите.

Повече за тези и други професии посетителите ще могат да научат в личен разговор по време на форума. Информация за участващите професии ще бъде достъпна и на сайта на Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“.

По време на форума учениците ще имат и възможността да направят на място тест за кариерно ориентиране и да получат специализирана консултация, която ще им помогне в избора на продължаващо образование и професия.

Специален гост на събитието ще бъде Ивана Събева – десетокласничката, която тази година спечели короната Мис Свят България и представи страната ни и своята кауза „Независимата жена на 21 век“ на световния конкурс в Индия. Тя ще мотивира връстниците си да се замислят навреме по въпроса какви искат да станат и ще ги вдъхнови да открият своите таланти и намерят отговора още сега.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *