IT специалистите у нас ще обменят знания в Endava University

 

Обучителният център беше открит с лекции за изкуствения интелект на експерти от Microsoft

Център за провеждане на отворени събития за българските IT професионалисти и вътрешни обучения на служители бе открит в офиса на международната компания за IT услуги Endava в София. Endava University е част от платформа за присъствени и дистанционни семинари за софтуерни инженери и споделяне на знание, която организацията развива на глобално ниво.

В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно, като част от тях ще бъдат отворени за широката публика. Капацитетът на центъра е над 100 човека, с многофункционални зали с пълно техническо оборудване и възможност за директен онлайн стрийм на семинари. Целта е да бъдат представяни и дискутирани последните новости и най-актуалните тенденции за професионалистите от бранша, както и да се работи по теми, свързани с личностното развитие и лидерските умения. Участието ще бъде безплатно за всички специалисти. Амбицията на компанията е да привлича лектори със силна експертиза в различни области.

Доказателство за това е първото събитие Microsoft Global AI Night, на което беше домакин Endava University, с фокус върху развитието на изкуствения интелект. Лекторите Андрей Бъчваров, Екатерина Маринова и Михаил Матеев привлякоха интереса на близо 100 професионалисти в публиката.

“Динамиката в нашия сектор изисква от специалистите да учат и да се развиват всеки ден. Това е едновременно голямо предизвикателство и възможност за професионалистите. Философията на Endava University и на нас като работодател е да предложим платформа, която предлага свободен достъп до информация и възможност за обмен на знания.”, обясни Мирослав Горанов, Директор “Софтуерно развитие” в офиса на Endava в София. “Ние вярваме дълбоко, че развитието на кадри в сектора е споделена отговорност, а това може да става само с честно и свободно споделяне на ноу хау. Само така всички можем да растем заедно.”, допълни той.

Следващото събитие в Endava University, отворено за българските IT специалисти, ще бъде лекция от серията TechTalks с лектор  Боян Желязков на 16 май.Темата е SPRING CLOUD STREAM AND KAFKA STREAMS API. Предварителната регистрация ще бъде обявена на 16 април. Компанията ще приема и предложения за семинари, които са интересни на професионалистите в сектора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *