Interoute и Технически университет – София обучават повече от 100 студенти в последните IT иновации

Над 100 студента преминаха през обучение в последните IT иновации благодарение на дългосрочното партньорство между Технически университет, София и международната телекомуникационна компания Interoute през последните 4 години. През декември 2017 тридесет и двама студенти завършиха успешно третото издание на професионалтото обучение “Transmission School with Interoute”, насочено към оптични комуникации. Обучението e резултат на дългосрочен проект на компанията съвместно с Факултет по телекомуникации към Технически Университет София. Последното издание стартира на 14 ноември, като си постави за цел да покаже на студентите как да прилагат научената теория в реални бизнес ситуации и да им даде практически знания, които да подпомогнат старта и развитието на бъдещата им кариера.

 

Триседмичният курс даде възможност на студентите да научат повече за оптичните комуникации и завърши със закриващ изпит нa 5-ти декември, който им предостави възможността да се доближaт до бъдеща реализация в сферата. След обявяване на резултатите от страна на университета, някои от тях ще бъдат поканени на интервю в офиса на Interoute, на което да обсъдят възможностите си за по-нататъшно развитие в компанията.

 

Обучението е част от дългосрочното партньорство между Interoute и Технически университет, което включва различни събития за студентите, дарения за университета, семинари и обучителни курсове. През последните години компанията предостави напълно оборудванa модерна лабораторията на Факултета по телекомуникации и технологии към ТУ, където се провеждат курсове и лекции в сферата на комуникационните технологии: дигитални радио комуникации, пренос на данни и компютърни комуникации и аналогови системи.

 

Компанията организира регулярни презентации за студенти в Технически университет и Национална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“. За първи път тази година Interoute се включи и в ежегодната стажантска програма на Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ, София и осъществи двуседмични стажове за осем младежи. Компанията често изпраща и ментори, които да съдействат на учениците в ТУЕС с техните дипломни проекти.

Interoute има своя най-голям офис в София, който е самото сърце на Мрежовия операционен център на голбалната компания. Както цифрите покзват, през последните 7 години българският й екип се разраства многократно. Местният офис отваря през 2010 с 36 служители и успява да удвои тази бройка всяка следваща година, за да достигне 708 човека през 2017. Компанията продължава да расте и към момента предлага 26 отворени позиции с много добри възможности за развитие в няколко направления: пренос на данни, IP мрежи, гласов и видео пренос, хостинг и облачни услуги, информационна сигурност, проджект мениджмънт и финанси. Компанията назначава както скоро дипломирали се кандидати, така и опитни експерти.

„Предизвикателството да създадеш най-добрия екип нараства през последните години, поради голямото търсене на експертни кадри в технологичната индустрия в България. Interoute има ясна визия и разбиране за пазара и инвестира в създаването на атрактивни условия за амбициозни и мотивирани млади таланти. Обслужваме много взискателни и иновативни клиенти и това е причината служителите да са най-важният фактор за нашия успех.“, споделя Пол Монтейро EVP, Platform Operations & Engineering.

Interoute инвестира много, за да направи предложенията си за позиции привлекателни за кандидати, които не просто търсят работа, а искат да натрупат ценен опит в редиците на бързо развиваща се и иновативна компания. Повечето от услугите в портфолиото на компанията са измислени, създадени и поддържани от професионалисти в екипа й. Присъединявайки се към Interoute, те имат възможността да наблюдават и анализират целия жизнен цикъл на най-иновативните ICT услуги.

Interoute предлага както стабилността на водеща компания в ICT индустрията, така и гъвкавост, присъща за компании, които все още растат и търсят правилните хора, които да подпомагат развитието й. Като лидер в облачната компютърна индустрия, служителите имат възможността да променят бъдещето на сектора, намирайки нови подходи за иновации и компанията търси да наеме хора, които имат амбицията да трансформират начина, по който бизнесът взаимодейства с IT индустрията.

В глобален мащаб Interoute оформя облачното пространство в Европа с трасе от 72 000 километра оптична мрежа, 17 дата центъра и 51 колокационни центъра (включително 17 виртуални облачни зони с центрове за данни) в цял свят. Клиентите на компанията са телекомуникационни гиганти, международни бизнеси и различни предприятия, които използват надеждността, достъпността и сигурността на облачната мрежа на Interoute. Благодарение на необикновената комбинация от активи, която притежава, Interroute има уникална за Европа роля, която се затвърди допълнително и благодарения на пускането на Дигиталната организационна платформа за обслужване на приложения, която стъпва на стабилната основа на едни от най-сигурните набори от физически връзки в света, подкрепена от вече доказалата се в индустрията oблачна платформа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *