Globul търси най-добрите идеи със социална насоченост

Youth-summit-symbol-460x419“Как мобилните технологии могат да допринесат за решаването на социален проблем?” е темата на конкурса, организиран от Globul. В надпреварата могат да участват младежи на възраст между 18 и 25 години. Допълнителни условия са свободно владеене на английски език и представяне на  авторска презентация по темата в срок до 28 октомври.

Най-добре представилите се участници ще се включат в международния младежки форум Telenor Youth Summit 2013. Той ще се проведе между 9 и 11 декември в Осло, Норвегия във връзка с тазгодишната церемония по връчването на Нобелова награда за мир.

В събитието ще се включат общо 26 младежи от цял свят, които ще представят и обсъдят своите идеи за разрешаване на значими социални проблеми. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени в Центъра на Нобеловата награда за мир, както и на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.

 

Всички участници във форума Telenor Youth Summit 2013 ще могат да проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир. Програмата предвижда и много забавления, както и възможност младежите да присъстват на концерта по повод Нобеловата награда за мир наред с редица известни личности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *