Fibank награди със стипендии ученици от Софийската математическа гимназия

0

1 (1)Fibank (Първа инвестиционна банка) награди учениците от Софийската математическа гимназия (СМГ) за отличното им представяне на Международната олимпиада по математика, физика и информатика, която се проведе в Казахстан.

Учениците от СМГ спечелиха 5 златни и 3 сребърни и извоюваха първо място в отборното класиране.

На церемония днес в централата на Първа инвестиционна банка Главният изпълнителен директор на банката – г-н Васил Христов, лично връчи чекове със стипендии от 700 лв. на всяко едно от децата. С допълнителна стипендия от 1100 лв. бяха наградени и петимата учители, които подготвиха златните медалисти за Олимпиадата в Казахстан.

„Математиката е в основата на развитието. Тя може да се прилага в икономиката, финансите, информатиката и безброй други области. Щастлив съм, че нашите деца са номер едно в света. Надявам се, че ние от Първа инвестиционна банка и всички представители на бизнеса в страната ще съумеем да създадем достатъчно интересни предизвикателства за тях и да им осигурим подходяща среда за развитие в България” сподели г-н Васил Христов.

С тази инициатива Fibank стартира дългосрочна социална програма, с която ще подпомага обучението и бъдещо развитие на учениците от Софийската математическа гимназия. Предстои да бъде учредена стипендия за всички зрелостници на училището.
Учениците от СМГ с успех над 5,96 освен по-висок размер на стипендията, ще получат и почетен медал.

Съвместна програма на Fibank и СМГ включва и създаване на специална програма обучителни курсове за ученици от гимназията по: бизнес, мениджмънт, презентационни умения и практика в реална банкова среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *