Онлайн платформата за чуждоезиково обучение Duolingo планира да добави нов езиков курс. Това стана ясно на провелото се наскоро годишно събрание на компанията.

Този път това е зулу, който е най-разпространеният език в Южна Африка. Въвеждането на курса по зулу е част от усилията на компанията за повишаване на културната осведоменост за по-слабо изучаваните и застрашени езици.

За съжаление обаче потребителите на платформата все още няма да получат възможност за изучаване на български език. Въпреки че приложението е много популярно у нас и такива желания съществуват отдавна.

Сред останалите нововъведения, които Duolingo планира, е приложение, наречено Duolingo Math, което бележи първия ход на платформата извън изучаването на езици. Първият курс по математика ще бъде предназначен за деца от началното училище и ще предложи кратки и геймифицирани математически уроци.

Приложението също така ще предложи обучение за мозъчно развитие, насочено към хора на 13 и повече години. То ще се фокусира върху подобряване на ежедневните умения за мислене.

В допълнение, компанията планира редизайн на приложението си деца Duolingo ABC. Както и въвеждането на социалната функция Friends Quest. По този начин Duolingo се надява да помогне на хората да се забавляват повече, докато работят за постигане на образователните си цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *