dm събра 5 500 книги с кампанията „Аз подарих книга на моето читалище“

dm5 500 бр. са събраните книги от инициативата на dm „Аз подарих книга на моето читалище“. Старта на инициативата бе обявен на 29 януари по повод навършването на 5-те години на dm и продължи до 28 февруари.

Акцията е изцяло благотворителна и се реализира с направените от клиентите на дрогерията дарения. Инициативата се проведе с подкрепата на Съюза на Народните читалища, които разпределиха събраните книги по избрани читалища във всички градове, в които dm има свои магазини или общо в 20 града (Бургас, Варна, Враца, Видин, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Пловдив, Плевен, Перник, Пазарджик, Русе, София, Стара Загора, Сливен, Силистра, Хасково, Шумен, Ямбол). До края на февруари всеки можеше да подкрепи инициативата като остави в най-близкия магазин на dm детска или юношеска книга, а предаването на книгите към читалищата стартира от 3 март по повод Националния празник на България.

Кампанията набра изключително силна подкрепа още със самият й старт. Всички клиенти, подкрепили dm в това начинание, получиха талон за 10% отстъпка при следваща покупка. Целта на кампанията е в посока развитие на грамотността и общата култура на децата и беше постигната с помощта на всички доброволци, които предадоха своите книги нататък, а заедно с това и своите детски фантазии.

Още по темата:

dm България: Книгата е богатство, което искаме да споделим с възможно най-много хора

dm организира социална кампания „Аз подарих книга на моето читалище“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *