DataArt стартира стажантска програма за специалисти в софтуерния сектор

0

Глобалната софтуерна компания DataArt стартира стажантска програма, даваща възможност за обучение и работа на хора с интереси в софтуерния сектор. Инициативата обхваща различни пазари, в които компанията има развойни центрове, в това число и офисите в България, намиращи се в София и Варна.

Стажантската програма е насочена към начинаещи специалисти и хора без технически опит, но с изразен интерес към технологиите.

Позициите, включени в стажантската програма на DataArt, са в различни направления, сред които .NET, QA, бизнес анализатори, като те ще бъдат обновявани и адаптирани според проектите и бизнес нуждите на компанията.

Стажът е с продължителност 3 месеца, като през този период участниците в програмата ще могат да придобият нови технически умения и да достигнат до ниво Junior за съответната технология. Всеки стажант работи със свой индивидуален ментор, който подпомага процеса, но в същото време стажантската програма е свързана и с доста автономност и възможност за усвояване на знания и умения в реална работна среда при географски разпределени екипи.

Още при започването на стажа кандидатите подписват трудов договор според българското законодателство и получават както заплата, така и всички допълнителни придобивки, които се предоставят на служителите на DataArt. Заетостта е на пълен работен ден, като присъствието в офиса е желателно, тъй като това би допринесло за по-ефективното протичане на стажа.

Всеки месец стажантът получава атестация и обратна връзка, а в края на стажа предстои финална оценка, на базата на която компанията взима решение дали участникът в стажантската програма се е справил и дали може да продължи развитието си в компанията.

Целта на стажантската ни програма е наистина да обучим начинаещите специалисти и да им дадем реални знания и умения, а не просто такива на хартия. Имаме голямо желание участниците в програмата да останат за постоянно на работа в DataArt и да продължат да се развиват при нас. Въпреки усложнената ситуация на пазара на труда в ИТ сектора в момента, ние вярваме, че инвестицията в човешкия капитал е ключова и всички усилия в тази посока си заслужават”, споделя Елисавета Павлова, HR мениджър в българския офис на DataArt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *