CodeIT 2021/2022: Класирания преди големия финал

0

Известно е класирането и наградените след V-ти кръг на международния конкурс по програмиране CodeIТ на Мусала Софт, както и първите четирима участници на финала. V-ти кръг e предпоследен и решаващ за състезателите, а предстоящия VI-ти кръг (СПРИНТ) на 21-ви май ще определи останалите участници на големия финал през юни.

В основното класиране на V-ти кръг ТОП 3 са:

1. Антон Анастасов – Хасково, България
2. Душко Обрадович – Сомбор, Сърбия
3. Неманя Майски – Сомбор, Сърбия

Гордеем се с Нермин Идириз, състезателка от Школа по информатика “A&B” – Шумен,  която е първото момиче в историята на конкурса, класирала се на челно място.

ТОП 3 на V-ти кръг, класиране младежи:

1. Нермин Идириз – Шумен, България
2. Лука Терзин – Сомбор, Сърбия
3. Борко Райковаца – Сомбор, Сърбия

Първите четирима участници, които достигат до финала, са: Емил Инджев – Русе, Душко Обрадович – Сомбор, Антон Анастасов – Хасково, Неманя Майски – Сомбор. Това са състезателите с най-много точки от кръговете МАРАТОН през сезона.

Наградите от жребия след V-ти кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Песут Милош, Сърбия – клавиатура за компютър; Алекса Цветкович, Сомбор – мишка за компютър; Лазар Костич, Сомбор – суитшърт CodeIT. Наградите ще пристигнат благодарение на партньорите ни от куриерска фирма Speedy. Всички състезатели с ненулев резултат – очаквайте своята тениска.

V-ти кръг се проведе под патронажа на партньорите на конкурса от град Бургас: Соня Димова, директор на ППМГ “Акад. Никола Обрешков”; Димитрина Тодорова, директор на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации; проф. д-р Сотир Сотиров, зам.-ректор по международно сътрудничество и СДК в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook/ CodeIT.BG –  https://goo.gl/GVrULo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *