Bulgarian City Club и най-умната жена на планетата в Карол семестър

0

DSC01665И тази година образователната програма на Корпоративен университет Карол – Карол семестър, обещава да бъде интензивна и интересна и откъм теми, и откъм гост-лектори. Професия Финансов консултант е темата и най-голяма тежест в лекционната част ще имат темите за анализ на финансови отчети и методи за оценка на акции и компании.

Карол семестър се провежда през юли всяка година и е без аналог у нас. Проектът надгради стажантската програма на Карол като включи партньори и гост-лектори от цял свят. За първи път тази година партньор ще бъде Bulgarian City Club в Лондон. Представители на клуба ще се включат в някои от темите на живо, а виртуално ще гостува Емил Петров, управляващ директор в Nomura International Plc, Лондон. Той работи за японската банка вече повече от шест години, а преди това е бил изпълнителен директор в легендарната Lehman Brothers. Завършил завършил е MBA в University of Pennsylvania – The Wharton School и Regent’s University London, и освен за инвестицонно банкиране, ще разкаже как се гради успешна кариера във финансовите сърца на САЩ и Европа.a_DSC8167

За първи път в програмата е предвидено и посещение на Българска фондова борса. Там студентите ще имат възможност да разучават системата за търговия Xetra, разработена от Deutsche Börse. От друга страна, стажанти на борсата ще могат да се включат в обучението на Карол и да слушат лекциите. Това стана възможно по съвместния проект на борсата „Капиталови пазари” с Карол и други инвестиционни посредници.Един от тримата одобрени стажанти е миналогодишен участник в Карол семестър.

DSC01870Тази година освен посещението в Гигинския манастир, което стана запазена марка на Карол семестър, на финала студентите ще имат още една „философска” среща. Ще ги срещнем с Даниела Симидчиева – най-интелигентната жена на планетата, която има с най-висок IQ в света – 192, ненадминат досега, съобщи за uchi.bg Милена Петкова, ръководител на проекта. Искаме да ги мотивираме и вдъхновим не само с успешни българи, които работят в различни точки на света, допълни тя и подсказа, че в момента се координират и други интересни участия.

Проектът Карол семестър е в основата на престижното отличие, което корпоративен университет Карол получи през 2014 г., когато влезе в топ 10 измежду 100 финалисти в категория Международна компания на Leadership Excellence 500 Awards, а тази година беше номиниран в категория Инвеститор в знанието за призовете за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Още подробности за проекта тази година и как може да кандидатствате вижте тук.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *