BEIED започва нов прием за Professional Executive Management

0

Earl Sedlik - BEIED lecturer in actionБлизо 100 собственици на компании и мениджъри са се възползволи от опита и съветите на доказаните чуждестранни и български лектори в групите по мениджмънт на BEIED. Програмата помага на топ мениджъри да се фокусират върху същинските управленски функции и да издигат на по-високо ниво организациите, които управляват.

Новият прием за Professional Executive Management Program (PEM) започна от 25-ти януари 2016 г. с краен срок за кандидатстване 1-ви март. Курсът ще се проведе в рамките на 6 месеца. Обученията ще се водят от доказани чуждестранни и наши лектори и гост инструктори. Те са разработени на базата на създадената от BEIED бизнес платформа “Minding the Gap™”, която позволява да бъдат открити и преодолени разликите между състояние на един бизнес и стремежа на собствениците и мениджмънта към по-високи резултати. Учебните модули наблягат на приложими знания и умения, последните тенденции в основни управленски области, практически упражнения. Те се разпределят гъвкаво във времето като се отчита натоварения график на мениджърите.

Лектори в програмата очертават редица предизвикателства за съвременния бизнес:

“Предизвикателството днес е да се идентифицират възможности преди конкуренцията, да се събере информация, подходяща за откриване на нови посоки, да бъдеш различен и уникален. Най- трудно е да се справиш с промяната. Конкуренцията се движи бързо. Тенденциите се променят бързо. ” Ашли Гьоксой, PhD in Organizational Behaviour.

“Днес много ясно забележима промяна, носеща предизвикателство, е размиването на много от границите, с които сме свикнали: между онлайн и офлайн реалност, между различни индустрии, между частен и обществен сектор, между социални и бизнес решения. Организациите и бизнесите все по-често имат нужда от иновативни и различни решения, с които да експериментират, защото динамиката не позволява прилагането на шаблонни решения. Милена Николова, PhD in Business

“Мениджърите днес не само са отговорни за изпълнението на задачите, но и за това да позволят на подчинените си да открият по- ефективни начини за това. Те трябва да се свържат с хората си и не просто да общуват. Изграждайки мостове на доверие с екипа, ще извадят най- доброто от него. ” Оуен Фернандес, МВА

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДосега в програмите на BEIED са преподавали 15 чуждестранни лектора от САЩ, Канада, Швеция, Холандия,Румъния, Турция, Словакия, Бразилия , 8 български топ преподаватели и консултанти както и 20 гост лектори – мениджъри на топ позиции от водещи компании у нас.

В различните програми на BEIED са участвали над 500 мениджъра на средно и висше управленско ниво. Сред сертифицираните клиенти над 35 % са с топ позиции като собственици, партньори, CEO, Country Director, Managing Director и др. Около 29% са с топ позиции в маркетинга, продажбите и комуникациите. Над 8 % са с топ позиции като финансови директори, банкери, одитори. Около 25% са функционалните топ мениджъри в HR, IT и R&D отделите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *